Избор на кафе машина – комбинирани и автоматични кафе машини

Комбинирани кафе машини

За разлика от машините с ръкохватка, комбинираните кафе машини не предполагат толкова активно участие на ползвателя в процеса на приготвяне на напитката. Подобни кафе машини линия се произвежда от множество утвърдили се на пазара производители. На всички ни е известно качеството на техниката на доказали се марки като Lavazza, Delonghi, Saeco, Spidem.

Комбинираните кафе машини са създадени за ценители и експериментатори.
Неоспоримо предимство на комбинираната кафе машина е, че тя ни позволява да приготвим не само класическото еспресо, но и редица други кафе напитки. Самата кафе машина е снабдена с кафемелачка, което означава, че всеки път получаваме прясно кафе. Осен това част от тях са снабдени с допълнителен резервоар за кафе, а резервоара за вода съдържа вграден филтър за пречистване.

Комбинираната кафе машина ни позволява да приготвим едновременно няколко порции кафе. Освен това можем да си приготвим няколко вида кафе – еспресо, шварц, или просто да си подгреем вода за чай.

Готовността на кафе машината за работа се сигнализира с контролна лампичка. Такава машина има функция за регулиране на температурата на водата и количеството на използваното кафе.

Комбинираната кафе машина е много удобно решение, ако у дома живеят хора с различни вкусови предпочитания. Освен това работи както с мляно, така и с кафе на зърна. Цената е по-висока от тази на обикновените кафе машини, но определено си заслужава да платим повече за разнообразието и качеството, което ще получим.

Автоматични кафемашини

Най-популярната група сред кафе машините е тази на автоматичните кафе машини. Естествено те са и най-скъпите от всички други типове.  И това е напълно оправдано предвид лекотата на употреба и удобствата, които ни създават те.

Процеса на приготвяне на кафето в тази кафе машина е напълно автоматизиран. За да се насладите на чаша ароматно кафе е необходимо да извършите няколко елементарни манипулации – да напълните резервоара с кафе на зърна, да налеете вода, да изберете количеството на напитката и съдържанието на кафе в нея и да натиснете бутона старт. От тук нататък кафе машината изпълнява сама вашите команди -  смила необходимото количество кафе, подава необходимата вода и приготвя висококачествена напитка. Целият процес от началото до края отнема не повече от 30-40 секунди. Крайния резултат е висококачествена напитка, съдържаща максимални количества ефирни масла, кофеин и аромат.

Автоматичната кафе машина е снабдена с множество индикатори и сама ще ви подскаже кога да добавите кафе на зърна или вода и кога е време за профилактично почистване. Освен това електронната памет позволява да съхраните параметрите на вече приготвени напитки, в случай, че искате и друг път да им се насладите.

Автоматичната кафе машина разполага с множество функции – регулиране на количеството на подаваното кафе, регулиране на температурата на кафето, автоматична система за почистване на капилярните тръбички на кафе машината, автоматично изключване.

С голяма популярност се ползват кафе машините, снабдени с дисплей, които ни позволяват да зададем практически всякакви параметри на приготвяната напитка – от температура, до качество на използваната вода.

Автоматичната кафе машина е подходяща както за домашна така и за офис употреба. Нейно съществено предимство е лекотата в използването и възможността за определяне на качеството на получената кафе напитка.

Няма коментари все още. Напишете първият коментар!

Leave a Reply

mugen 2d fighting games
Trackback URL http://www.lavazza-bg.com/blog/%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%e2%80%93-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b8-%d0%b0/trackback
Weboy
headway WordPress Themes
:) blog